POZOVITE ODMAH: +381(0)11/40 88 017 , +381(0)66/166 123

SUBOTICA IZLET

(Subotička gradska pijaca, Palić, Vinarija Zvonko Bogdan)

u pripremi

PROGRAM 5

Polazak oko 06:30h iz Batajnice. Polazak iz Beograda (Parking Sava Centra) oko 7:00h.

Vožnja ka Subotici. Dolazak u grad oko 10 časova, slobodno vreme 1h 30min za obiazak grada. Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine je razlog više da posetite ovaj grad. Povrh toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.

Nakon obilaska grada predviđena je poseta gradskoj pijaci u Subotici, koja je jedna od najposećenijih pijaca ovog tipa. Ovde ćemo provesti oko sat vremena za razgledanje I kupovinu.

Dalje put nastavljamo ka Palićkom jezeru. Koje je prosto nezaobilazna destinacija ukoliko ste se opredelili za vojvođansku avanturu. Nalazi se 8 km od Subotice, pored grada Palić koji se danas smatra jednom od značajnih turističkih atrakcija severne Srbije. Ovo jezero predstavlja najveće jezero u Srbiji nastalo prirodnim putem. Prvi put se spominje u 15. veku, a mnogo godina kasnije, dokazana su lekovita svojstva ove vode za lečenje kožnih bolesti. Ovde je predvidjeno slobodno vreme za obilazak I ručak. Kao I poseta ZOO vrtu (fakultativno). Osnovan je 1950. godine i danas se prostire na 10 ha površine. Osnovne funkcije Zoo vrta su: zoološka, botanička, obrazovna i zaštita prirode. U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu.. U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge retke i egzotične vrste, poput libanskog kedra i džinovske, sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoletni hrastovi. Na severnoj strani vrta rastu četinari a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cveće u žardinjerama, jezerca, vodoskoci i fontane. Posetioci mogu da vide preko 65 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula.

Sledeća destinacija je predviđena za ljubitelje vina. Posetićemo Vinariju Zvonko Bogdan gde je predviđena degustacija 3 vrste vina. Vinarija se nalazi nedaleko od Palićkog jezera, ističe se šareni krov zdanja podignutog u stilu panonske secesije. Tu se nalazi Vinarija Zvonko Bogdan, smeštena nedaleko od Subotice. Poseduje velelepni barrique podrum sa jedinstvenim salama za degustacije, veliki restoran prepun detalja koji svedoči o kulturnom bogatstvu Subotice i Palića, a tu je i jedinstveni pogled na nepregledne i savršeno uređene vinograde. U ponudi su  najkvalitetnija vina, dostojna slavne vinarske istorije našeg kraja. Od pažljivo selekcinisanog  grožđa iz vinograda godišnje se proizvede 400 000 boca vina u kojima uživaju potrošači na svim meridijanima i koje redovno osvaja najviša svetska priznanja.

Nakon posete vinariji povratak na palićko jezero I polazak za Beograd oko 18h.

CENA ARANZMANA UKLJUCUJE:

 • Prevoz autobusom turističke klase prema programu
 • troškove organizacije putovanja
 • pratnju tirističkog vodiča

CENA ARANZMANA NE UKLJUCUJE:

 • individualne troškove
 • ručak
 • ulaznice za ZOO vrt Palić 200 din., degustacija 3 vrste vina 800 din..

 

OPŠTE NAPOMENE:                      

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 2 – 4 nedelja unapred
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 3 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja ukoliko bude manji broj putnika od 25 I usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Organizator putovanja:
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TraveLux OTP 429 /2020