POZOVITE ODMAH: +381(0)11/40 88 017 , +381(0)66/166 123

OHRID 

5 DANA 2 NOĆENJA

 

*OHRID*

5 dana – 2 noćenja /11.- 15. oktobar 2018./

 

Ohrid je “makedonski Sveti Stefan”, grad burne istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Krasi ga veliki broj manastira i crkava, Ohridsko jezero, Biljanini izvori, izvori Crnog Drima u netaknutoj prirodi, centralni gradski trg na kome se nalaze penušavi vodoskoci fontane čiji reflektori osvetljavaju stablo javora Cinar koje tu raste oko devet vekova, ostaci rimskog koloseuma, čuveni ohridski biseri i mnogo drugih znamenja…

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan: Novi Sad Indjija – Beograd – Makedonija

Polazak iz NS u 23.00, Indjije u 00.00, Beograda oko 01.00 časova. Noćna vožnja preko Srbije i Makedonije, uz kraće pauze radi odmora i osveženja.

 1. dan: Skoplje – Ohrid

Kratka poseta Skoplju u jutarnjim satima (šetnja centrom, pauza za kafu). Nastavak putovanja i dolazak na Ohrid oko podneva. Smeštaj u hotel. Obilazak Ohrida uz pratnju vodiča – starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment) izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak Biljaninih izvora, stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i ohridskim biserima. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Ohrid – Sv. Naum – crkva Sv. Petke – izvori Crnog Drima

Doručak. Odlazak na Sv. Naum, manastir koji je smešten na najlepšem delu Ohridskog jezera, uz granicu sa Albanijom. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija, poznat po isceliteljskim moćima. Gradnja manastira je završena 900., a 910. godine je u njemu sahranjen Sv.Naum. Iz dvorišta manastira, koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero, albanski grad Pogradec i okolne planine. Obilazak crkve Sv. Petke, odlazak na izvore Crnog Drima  i zajednicki ručak u hladovini restorana Ostrovo. Povratak u Ohrid. Noćenje

4.-5 dan: Ohrid  – Kruševo (spomen kuća Tošeta Proeskog) – Srbija

Doručak i napuštanje hotela. Na putu ka Srbiji odlazimo do Kruševa i spomen kuće tragično nastradalog pevača Tošeta Proeskog. Nakon obilaska spomen kuće i groba, povratak za Srbiju. Dolazak u Beograd, Indjiju i Novi Sad iza ponoći.

 

 

 

CENA ARANŽMANA 117 evra na 4 rate (avg., sept., okt., nov.,)  u din-kurs Intesa banke

 

U cenu je uračunato:

 • prevoz modernim turističkim autobusom
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4*, “Flamengo” u Ohridu
 • obilasci prema programu sa licenciranim vodičem u Ohridu
 • izlet do Sv. Nauma sa ulaznicom

Aranžman ne obuhvata:

 • individualne troškove
 • vožnja čamcima sa veslačem – vodičem izvorima Crnog Drima, 3 evra
 • ručak u restoranu Ostrovo (13, 16 ili 23 evra, zavisno od izbora, a uključuje aperitiv, salatu, čorbu, glavno jelo – selsko meso ili piletina ili pastrmka i krmenadla – i desert)
 • ulaznica za spomen kuću Tošeta Proeskog – 2 evra
 • doplata za 1/1 sobu – 15 evra
 • putno-zdravstveno osiguranje – 360,00 din.

 

PROGRAM JE RADJEN NA BAZI 35 PUTNIKA MINIMUM. U SLUČAJU MANJEG BROJA PRIJAVLJENIH, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA 3 DANA PRED PUT, OTKAŽE PUTOVANJE ILI KORIGUJE CENE.